Hej!
Czy wy też kiedyś baliście się boczniaków?! Bo ja tak i to zupełnie nie potrzebnie, są pyszne i fajnie zastępują mięso. To moja wersja kaszotta. Jest szybko, smacznie i oryginalnie. Zapraszam
1. Na początek myję i kroję na paseczki około 300 gr bocznaików.
2. Dzień wcześniej upiekłam sobie w piecu jednego dużego buraka- ale spokojnie można go tego samego dnia ugotować do miękkości. Przygotowałam sobie od razu pietruszkę i ogórki kiszone.
3. Buraka starłam i lekko doprawiłam solą i pieprzem oraz skropiłam cytryną.
4. No i czas na finał. Na dużej patelni lub woku rozgrzewam łyżkę masła i szybko podsmażam boczniaki. Na końcu delikatnie je solę.
5. Teraz dorzucam na gorącą patelnie ugotowaną wcześniej kaszę. Ja ugotowałam pęczak i dodałam resztkę wczorajszego bulguru. Całość posypuję pietruszką i gotowe. Smaczne, syte i zdrowe. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz